Opberg idee voor je mallen


Hallo allemaal,

Vandaag een opberg idee voor je mallen.
Dit stond al even op mijn to do lijstje, maar goed ik ken mezelf, ik ga liever knutselen dan alles ordenen. Maar goed een nieuw knutseljaar is begonnen en ik vond van mezelf dat het echt wel eens tijd werd om dit klusje te klaren!

Het idee is eigenlijk heel simpel, twee cd-boxen, die ik al een hele tijd terug kocht voor 1,99 per stuk (dagactie). In alle hoesjes heb ik een stuk cardstock gedaan en daarop heb ik met dubbelzijdige non permanent tape en ook permanente tape de mallen bevestigd.
Is even kijk wat het langste/beste blijft zitten, maar tot nu toe zit alles nog op z'n plaats.

Bij de embossingfolders heb ik een stuk van de originele verpakking gebruikt en zit de folder zelf aan de achterkant.

In de twee boxen zitten alleen MD mallen.
Het zijn samen 120 hoesjes, waarvan er gewoon 100 zijn gevuld met soms een dubbele mal in 1 hoesje. Hoezo niet genoeg om te knutselen ;-)




Nu heb ik alleen nog een aantal losse mallen van andere merken in een bakje zitten.
Misschien dat ik daar nog zo'n box voor ga aanschaffen.

Dit klusje is in ieder geval geklaard!

Ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie je mallen hebben opgeborgen?

Fijne dag allemaal!

Groetjes

Rimmie

Reacties

  1. Hoi Rimiie. Heel herkenbaar. IK knutsel ook liever. Probeer bij het opruimen alles weer netjes achter te laten maar soms loopt het ietwat uit de hand en dan moet je toch opruimen. Zo heb ik mijn kerstpapier naar bolven gebracht. en mijn hobbykast opgeruimd. Het opruimen van de mallen. IK heb ze in grote plastic bakken en dan in plastic hoesjes met de mallen van 1 serie bij elkaar in. OOk de merken bij elkaar... Anders vind je helemaal niets meer terug. De echte kerstmallen ook in een aparte bak en beginnen de mallen van MD uit de hand te lopen dus ik wil de collectables ook apart gaan doen. Anders vind je niets meer terug en wordt je helemaal gek. en ik denk de basismallen ook Want soms moet je zo zoeken...Want een mens verzameld wat..... IK moet nu mijn kaartkarton weer opruimen. Dat heb ik ook in verschillende bakken op kleur. Dus groene, rode, blauwe, gele, bruine, roze en paarse bak. Dat scheelt ook al. Succes met het knutselen en netjes houden!. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een ontzettend goed idee. Bij welke winkel heb je die boxen gekocht? De mijne liggen nu verdeeld over diverse ladenkastjes, maar dat is niet echt overzichtelijk. Groetjes Helen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Opgeruimd staat netjes!!!
    Mijn mallen zitten in enveloppen die gelabeld zijn en per categorie georderd staan in een grote mand.

    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook een idee, ik heb ze allemaal in zakjes en daar het nummer opgezet. De afbeeldingen opgeplakt in een plakboek zodat ik makkelijk kan zien wat ik al heb.

    Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is ook handig! Ik heb sinds mijn verjaardag een koffertje en dat bevalt tot nu toe prima.
    Voor de grote mallen heb ik mappen, maar misschien dat ik een grote koffer aanschaf. Enne...ik dacht dat ik veel mallen had....
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een handige oplossing voor je stansjesverzameling Rimmie...handig en ze zijn nu zo te vinden...Ik heb ook een koffertje maar zou er nodig eentje bij willen...

    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er goed uit Rimmie. Ik heb al van alles geprobeerd. Ik ben een rommel kont en gooi ze het liefst zo los in een bak. Kleine tip je kan bij de Hema ook magneetband kopen als het plakband niet meer voldoet Groetjes Hanny.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goed begin van het nieuwe jaar Rimmie! ;)
    Handige oplossing!
    Ik heb zelf een aantal maanden geleden boxen gekocht waar je magneetvellen in kunt leggen, waar je mallen dan weer op blijven 'plakken'. Alleen moet je dan soms, als je weer 'teveel' nieuwe mallen erbij koopt, ook extra magneetvellen kopen:)
    Lieve groetjes, Gelinda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lekker opgeruimd. Had ze ooit in cd doosjes maar heb nu de koffers met magneetmappen vind ik super handig...
    Groetjes van Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er netjes uit! Heerlijk zo'n overzichtelijk systeem. Ik heb ze in een opbergmapje van de a......groetjes Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er heel netjes opgeruimd uit, Rimmie. Ik heb mijn malletjes allemaal in magneetmappen zitten. Op volgorde, ik heb wel de creatables, de collectables en de craftables in aparte mappen zitten. In iedere map liggen 2 losse magneetvellen op mooi zilverkleurig karton geplakt. Die losse magneetvellen zijn zo te koop en de rug van de map kan 2 extra vellen goed hebben wat dikte betreft. Leuk om te lezen hier hoe iedereen zijn malletjes opbergt. Een nadeel van het op volgorde bewaren is; als je een wat ouder malletje koopt moet je veel opschuiven, maar ach dan zitten ze ook allemaal weer netjes recht in de mappen.
    Liefs,
    Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik kan totaal niet tegen rommel dus ik ruim tijdens het knutselen meteen op. Scheelt een hoop als je klaar bent hihi. Ik had mijn mallen eerst in de originele verpakkingen geordend onder kopjes maar na een tijdje werkte dat niet meer. Ik heb toen magneetkoffers gekocht. Ik vind ze ideaal :) Alle mallen blijven keurig op hun plek en als er een onderdeeltje van de plaat afvalt dan valt het in de koffer.Jouw systeem vind ik een heel goede oplossing! Ik heb niet zoveel mallen als jij maar kun je er een hoop in kwijt!
    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Chantal,

      Ik had ze ook heel lang in de originele verpakking en dan geordend, maar bij mij scheurden er wel eens hoesjes en dan viel het er weer uit. Inmiddels heb ik best wel wat mallen dus vond ik het tijd worden voor een wat betere oplossing. Bij magneetkoffers had ik het idee dat ik er teveel van nodig zou hebben ;-)

      Nu ik ze allemaal in mijn handen heb gehad, mag ik van mezelf niets meer kopen, hopelijk hou ik het vol tot 4 maart!

      Groetjes

      Rimmie

      Verwijderen
    2. Bij de Egel zijn de kleine koffers ongeveer E 13,- incl. drie magneetvellen. Magneetvellen kosten per set ongeveer E 8,- dacht ik. Er gaat veel meer op dan ik dacht. Ik heb ook een grote koffer maar die gebruik ik enkel voor de heel grote mallen want zo'n koffer wordt anders best zwaar :( Ik begrijp heel goed dat je zegt dat het best duur is! Dat vind ik ook ;) Hihi ja dat wordt lastig he volhouden tot 4 maart :p Heb er zoveel zin in :) We gaan shoppen! haha
      Groetjes Chantal

      Verwijderen
  13. Wat een supergoede oplossing voor je mallen, ik ben pas begonnen met het kopen van mallen dus ik lees alle tips met belangstelling. Waar heb je deze bakjes gekocht?
    groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Annigide,

      Ik heb ze online gekocht bij: http://www.cdrwinkel.com/cd-120-box.html

      Soms zijn ze in de aanbieding en dat scheelt echt veel!

      Succes!

      Groetjes

      Rimmie

      Verwijderen
  14. Wat een knap idee Rimmie ! ZOiets ga ik me ook zoeken! Ik denk dat ik een 8-tal magneetmappen heb. Maar die zijn eigenlijk nogal duur, dus vind ik het te duur om er nog meer bij te kopen. Mallen daarentegen heb ik wél nog bijgekocht, dus zit ik nu met een hoop nog in de originele verpakking. De magneetmappen vind ik geeneens echt handig, want ik weet niet hoe het komt, maar als ik een bepaalde mal zoek zit die op één of andere manier ALTIJD in de laatste map die ik openklap. Ik heb al eens geprobeerd om van achter naar voor beginenn te zoeken, maar had net hetzelfde voor. Dacht er vooraan eens een foto op te zetten van de mallen die erin steken, maar ja... Neen die CD-boxen lijken me prakticher ! Groetjes, Gina

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Rimmie,
    wat een handige oplossing voor je mallen ! Ik heb net als Chantal de koffer van Artbin, maar ik heb 1 keer navulling gekocht ( van Joy want die was goedkoper) en bedacht me toen dat het toch wel een erg dure zaak ging worden, nu heb ik er de magneetvellen van Action ingelegd, werkt perfect, ze zijn alleen niet zo stevig als die van Joy en Artbin maar zo kan er een gigantische hoeveelheid mallen in 1 doos !
    Ik mag van mezelf ook niks meer kopen tot de beurs in Den Bosch, eens kijken of dat lukt want Pipoos zit hier om de hoek van mijn werk en als ik al die leuke diertjes van Eline zie voorbijkomen, kan ik me soms niet inhouden ... ik beken het ... ik ben een craft-a-holic :)
    Groetjes
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Rimmie
    Ziet er mooi uit en netjes je kan de tape vervangen door magnetische glossy photo paper van HEMA gebruiken de achterzijde daar blijven de mallen goed opzitten.
    Ik heb dat ook gedaan en dan zitten ze in Photo pockets ook van de Hema zijn verdeeld in 4 vakken en dan zitten ze in een map.
    Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Rimmie,

    Superleuk om te zien hoe jij je stansen opbergt. Ik heb het een poos geleden ook met een deel van mijn stansen gedaan. Ik moet nu eigenlijk weer aan de gang want ik krijg teveel van die lieve diertjes van Eline om ze in een gewone map te hebben.
    Wil je zien hoe ik het georganiseerd heb klik dan even hier naar deze post:
    http://eenbergkaartjes.blogspot.nl/2015/01/opbergen-stanzen-labels-en-uiltjes.html
    Ik denk dat je veel gemak van je nieuwe opbergsysteem zult hebben.
    't Is gewoon fijn als je het allemaal zo kunt pakken.

    Fijn weekend!!!
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Margo
    Waar liggen bij de Action de magneetvellen? Ik kan het hier nergens vinden. EN hoe duur zijn ze daar?
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie op mijn creatie?
Altijd leuk!!!!
Bedankt!

Populaire posts