zaterdag 2 juli 2016

aan de kleur....Hallo allemaal,

Vandaag geen kaartje, maar even een berichtje met daarin mijn "nieuwe" verslaving hihihi! Een aantal van jullie zullen het al op facebook hebben gezien, maar sinds kort ben ik gaan kleuren met Faber Castell polychromos kleurpotloden.
Ik heb erg lang getwijfeld, eerst heb ik altijd gekleurd met alchohol markers, maar daar moet je er zo veel van hebben wil je een beetje kleur verloop kunnen zien.

Uiteindelijk zijn het toch de Faber Castell kleurpotloden geworden en moet ik eerlijk bekennen: ik ben er helemaal weg van.
Het kleurt zo makkelijk, het potlood geeft al heel snel kleur af, waardoor je echt heel ontspannen zit te kleuren. En maak je een foutje dan pak je je gumpotlood en het is verdwenen. Voor mij ideaal.


Natuurlijk is goed papier een belangrijke basis om een mooi resultaat te krijgen.
Op advies van Marja heb ik Schut 160 grams papier aangeschaft.
Eerlijk is eerlijk, ik heb ook op gewoon DCP papier gekleurd, maar dit papier kleur echt heerlijk.

De inkt die ik gebruik voor de stempels is: Versafine black.
Het afdrukje is meteen perfect!

Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van doezelaars, maar deze week heb ik eindelijk mijn Fantastix pennen binnen gekregen. Je hebt ze in twee varianten: bullet tip en de brush tip. Ze zijn echt ideaal. Niet meer voor iedere kleur een andere doezelaar, die weer scherp gemaakt moet worden. Ik gebruik ze in combinatie met reukloze terpentine.
Ben je klaar met een kleur, beetje terpentine eraan, op een leeg velletje papier afvegen tot er geen kleur meer af komt en je kunt met een andere kleur aan de gang.
Werkt echt super!Sorry als het op een reclame-bericht is gaan lijken, maar ik ben gewoon heel enthousiast en wil graag mijn ervaring/tips met jullie delen!

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en wie weet hebben jullie nog wel tips voor mij!

Fijn weekend allemaal!

Groetjes

Rimmie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...