aan de kleur....



Hallo allemaal,

Vandaag geen kaartje, maar even een berichtje met daarin mijn "nieuwe" verslaving hihihi! Een aantal van jullie zullen het al op facebook hebben gezien, maar sinds kort ben ik gaan kleuren met Faber Castell polychromos kleurpotloden.
Ik heb erg lang getwijfeld, eerst heb ik altijd gekleurd met alchohol markers, maar daar moet je er zo veel van hebben wil je een beetje kleur verloop kunnen zien.

Uiteindelijk zijn het toch de Faber Castell kleurpotloden geworden en moet ik eerlijk bekennen: ik ben er helemaal weg van.
Het kleurt zo makkelijk, het potlood geeft al heel snel kleur af, waardoor je echt heel ontspannen zit te kleuren. En maak je een foutje dan pak je je gumpotlood en het is verdwenen. Voor mij ideaal.


Natuurlijk is goed papier een belangrijke basis om een mooi resultaat te krijgen.
Op advies van Marja heb ik Schut 160 grams papier aangeschaft.
Eerlijk is eerlijk, ik heb ook op gewoon DCP papier gekleurd, maar dit papier kleur echt heerlijk.

De inkt die ik gebruik voor de stempels is: Versafine black.
Het afdrukje is meteen perfect!

Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van doezelaars, maar deze week heb ik eindelijk mijn Fantastix pennen binnen gekregen. Je hebt ze in twee varianten: bullet tip en de brush tip. Ze zijn echt ideaal. Niet meer voor iedere kleur een andere doezelaar, die weer scherp gemaakt moet worden. Ik gebruik ze in combinatie met reukloze terpentine.
Ben je klaar met een kleur, beetje terpentine eraan, op een leeg velletje papier afvegen tot er geen kleur meer af komt en je kunt met een andere kleur aan de gang.
Werkt echt super!



Sorry als het op een reclame-bericht is gaan lijken, maar ik ben gewoon heel enthousiast en wil graag mijn ervaring/tips met jullie delen!

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en wie weet hebben jullie nog wel tips voor mij!

Fijn weekend allemaal!

Groetjes

Rimmie





Reacties

  1. Ikv ind het juist leuk om te lezen over nieuwe en andere producten dan die ik zelf gebruik. Zo heb ik voor het eerst sinds jaren een lijmpen aangeschaft voor kleine onderdelen omdat ik een oplossing zocht voor die kleine oogjes enzo. Had ik jaren eerder moeten doen, maar er is zoveel op de markt dat ik ook niet van alles weet wat er is, dus nee hoor. Leuk je enthousiasme! Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joi rimmie. wat leuk om te zien dat je bent gaan kleuren met potloden.. Ik vind potloden ook super.. de fantastix ken ik nog niet. dank je voor de tip. het lukt me nooit om weer een mooie punt aan de doezelaar te krijgen met schuurpapier of een slijpertje.
    ook in doezelaars zit veel verschil.. ik had laatst een paar van nellie snellen gekocht.. maar deze vond ik vrij hard..
    veel plezier met je potloden.. de fabers zijn prachtig.. mij toen te prijzig ;) en ben ik voor een doos derwentjes gegaan..
    Veel kleur plezier!! groeten miranda k

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thank you for sharing with us.
    Valerija xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat je zo enthousiast aan het kleuren bent! Ik ben wel blij met je tip van de Fantastix. Ik gebruikte ze alleen voor het inkleuren met inkt, maar ga hiermee nu ook met de potloden aan de slag!
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuk om te horen dat je zo blij bent met je potloden...bij mij liggen ze ook op tafel vind het ook zo leuk om te doen hihi...maar ik heb ook de fantastix maar kan er niet goed mee werken,gebruik ze eigenlijk nooit vind dat ze te nat blijven,zo zie je maar weer wat voor de een fijn is werkt voor de ander weer niet..
    Fijn weekend
    Groetjes Marja.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Rimmie, wat leuk, ik ben ook sinds kort bezig met de Faber Castell en vindt ze ook zo mooi om te gebruiken maar toch heb ik nu een vraag: waar gebruik je die Fantastix dan voor? Om het te verdunnen ofzo? Ik hoop niet dit je dit een domme vraag vindt hoor.
    Groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zelf kleur ik vrijwel geen plaatjes in maar ik zie ze natuurlijk wel regelmatig voorbij komen en ik moet zeggen dat ik ze wanneer ze met potloden zijn gekleurd meestal te flets vind. Maar jij hebt het heel mooi gedaan en de kleuren spreken. Ik vind het knap hoor!

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Rimmie, zo leuk je berichtje te lezen! Ik heb hetzelfde stempeltje liggen en nog niet gebruikt. Nu ik je verhaal heb gelezen heb ik meteen dat papier gekocht. Toch eens proberen op wat duurder aquarelpapier. Ik heb Faber castell en Derwents. De fantastisch ken ik niet,maar ga ik zeker onthouden. Ik kon ze niet bestellen bij die winkel waar ik het papier kocht. Ach, eerst het papier maar eens uit proberen en ik heb zoveel soezelaars. Tot nu toe gaat het er prima mee.
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben benieuwd naar je ervaringen!!!
      Veel kleurplezier!

      Groetjes

      Rimmie

      Verwijderen
  9. Bedankt voor de info!
    Altijd fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha Rimmy, hier sinds vorig jaar dezelfde verslaving. Heerlijk kleuren met die faber castells en inderdaad van alcoholmarkers heb je zoveel kleuren nodig.
    Dat Schut papier ken ik niet, kleurt dat echt veel fijner als dcp papier?
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Aartje,
      Persoonlijk merk ik veel verschil tussen "gewoon" papier en schut. De kleur geeft op schut nog makkelijker af. Maar ja het is allemaal heel persoonlijk, vooral uitproberen en kijken wat je het fijnste vind!

      Groetjes

      Rimmie

      Verwijderen
  11. Leuk dat je zo enthousiast bent en mooi ingekleurd plaatje laat je zien! Kleuren kan heel ontspannend zijn, gewoon om lekker tussendoor te doen....
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  12. nou meid dat ziet er mooi uit fijn dat het bevalt je nieuwe kleurpotloden
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel mooi Rimmie, heb sinds kort ook deze potloden. Heb vandaag ook het papier gekocht en is inderdaad erg mooi om op te kleuren. Even een vraagje waarom maak jij ook nog gebruik van doezelaars?
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Rimmie
    Ik heb je fabel Castell potloden mogen uitproberen op onze hobby avond ik vind ze ook fijn om mee te kleuren.
    Ik heb zelf de zig real color brush gekocht die zijn ook fijn,moeten maar weer gauw iets afspreken dan kan jij ze proberen ik ben benieuwd wat jij ervan vind
    Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  15. je heb t ook een speciale stift derwent blender eigenlijk als je een alcohol blender heb lukt het er ook mee daar mee kan je je potloden ook mee blenden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik had nog nooit gehoord van deze fantastix doezelaars Rimmie!
    En dat terwijl ik al zolang kleur met Faber Castell/Derwents. Ik ga ze ook eens uit proberen!
    Bedankt voor de tip dus!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Een reactie op mijn creatie?
Altijd leuk!!!!
Bedankt!

Populaire posts